Štampa 

Sa žaljenjem i tugom obaveštavamo da je preminuo, Berislav Berko Stanojlović, jedan od osnivača Ragbi kluba Partizan, dugogodišnji ragbi trener, sudija i sportski radnik, veliki sportski entuzijasta i zaljubljenik u ragbi.

 

Berko je davne 1953. godine, zajedno sa Draganom Maršićevićem, Vladom Markovićem i Zvonkom Bedenikovićem bio inicijator i osnivač Ragbi kluba Partizan. Na osnivačkoj skupštini kluba održanoj 01.11.1953 godine, izabran je u upravu kluba, koju su pored četvorice osnivača činili još Vladeta Dragutinović, Nikola Milovanović, Jovan Knežević, Jovan Mileusnić i Boris Blažević kao trener. Pored rukovodeće funkcije, Berko je bio i igrač i trener u Partizanu.
Nakon prestanka rada Partizana, Berko svoj trenerski rad nastavlja sa Zmajem, sa kojim je početkom 60 godina prošlog veka osvojio tri titule Kupa oslobođenja Beograda. Po prestanku igračke karijere, uz trenerske obaveze, posvećuje se i suđenju ragbi utakmica. Bio je aktivan sudija preko 15 godina. Preko 50 godina bio je aktivan kao sportski radnik, dopisnik sportskih časopisa: Partizanovog Vesnika i SN-sportskih novosti iz Zagreba.