Kadeti RK Partizan su prvaci jesenjeg dela Rumunskog prvenstva regije Transilvanija. Na stadionu RCM UV Timisora, na finalnom 3. turniru Prvenstva Transilvanije  za starosnu kategoriju kadeti U-16, pred oko 500 gledalaca mlade nade Partizana slavile su protiv vršnjaka CSM Baja Mare, čiji su seniori vicešampioni Rumunije, i Univerzitatea Cluj i tako ostvarile ogroman uspeh.


Za poznavaoce ragbija ovaj uspeh je fantastično dostignuće jer su konkurenti Partizanu bili višestruki šampioni Rumunije koji u seniorskim ekipama imaju profesionalne igrače koji su nastupali za reprezentaciju Rumunije na Svetskom prvenstvu u ragbiju održanom 2011. godine. Uprkos tome što je Rumunija 17. na IRB listi, a Srbija čak 80 postojala je vera u uspeh kadeta i isplatio se naporan rad trenera Nemanje Babića, profesora Marka Žeravice, kao i podrška rukovodstva kluba, roditelja i malobrojnih sponzora.
Ovo je još jedan pokazatelj potencijala za razvoj ragbija u našoj zemlji koji potpuno dokazuje prirodan talenat i kvalitet mlađih kategorija. Stručan trenažni proces i obezbeđenje neophodnih finansijskih sredstava može da dovede da stanemo uz rame najboljim ekipama u Evropi. To su dokazali: Radinović, Avramović, Živkovič, Andrić, Leković, Vasić, Simić, Arsenijević, Marković, Stefanesku, Slavić, Boca, Grbić, Bojović, Višnjić, Slavić, Aleksić, Kentera.