U subotu. 23.11.2013. od 12.00 časova će biti održan Kup Beograda u kategoriji kadeta na ragbi terenu Beogradskog Ragbi Kluba na Adi Ciganliji.Nakon odigranih takmičenja petlića, pionira i juniora zavesu na takmičenja mlađih kategorija na teritoriji Beograda za jesen 2013. godine spuštaju kadeti.

Kadetski ragbi po svojim pravilima i pristupu predstavlja prvi pravi stepenik ka seniorskom ragbiju jer u sebi sadrži sve elemente ragbija za odrasle. Pioniri i petlići igraju tkzv. mini ragbi i prioritet je uživanje u igri bez rezultatskog imperativa. Zbog pravilnog razvoja mladih sportista treneri klubova u Beogradu ne stvaraju rezultatski pritisak ni u kadetima, ali počinje da se  uvežbava taktika, akcije i timska igra je na mnogo višem nivou.

Na predstojećem turniru očekuje se veoma kvalitetna ragbi predstava u kojoj će se nakon velikog međunarodnog uspeha RK Partizan za naslov osvajača Kupa boriti sa RK Pobednik, koji je nedavno pružio odličnu partiju u Splitu protiv znatno starijih protivnika.